Om meg PT og livsstilscoach Blogg Podkast Mine produkt Livsstilsportal Kontakt LOGG INN I MEDLEMSPORTALEN Logg inn

Velkommen Oktober

Uncategorized Oct 02, 2023
 

Gå inn i oktober med fokus på hele deg - 

 - Ta vare på kropp, sinn og sjel! 

For et år siden kollapset kroppen min og det ble veldig mørkt på innsiden. Utsiden såg mer eller mindre som alltid ut, smilet var jo på:) Det har vert en sårbar med utviklende reise .

Nå er vi alså kommet der at det kun er 3 måneder igjen av året! Hva tenker du da?

Oktober er en måned fylt med fargerike blader, kjøligere temperaturer og en følelse av forandring i luften. Det er også en perfekt tid å reflektere og sette fokus på hvor vi er , hvor vi vil og den generelle  kvinnehelse!  La oss ha mer fokus på å ta vare på oss selv på alle nivåer - kropp, sinn og sjel. I dette blogginnlegget vil jeg dele noen tips og ideer for å gjøre nettopp det, slik at du kan gå inn i oktober med en følelse av velvære og styrke.

1. Ta vare på kroppen din:

Kvinnens kropp er en fantastisk skapelse, og det er viktig å ta vare på den. Hva tenker du om nå å fokusere på å få nok søvn , gi kroppen nok vann og  planlegge regelmessig trening som passer for deg, fordi du VIL fremfor må og bør?. Dette kan være alt fra en rolig spasertur i naturen til en vitaliserende hjemmetreningsøkt fra min treningsapp til intens treningsøkt på treningssenteret. Finn noe som gir deg glede og energi, og gjør det til en del av din daglige rutine.

I tillegg til trening, er det viktig å spise riktig og gi kroppen den næringen den trenger. Fokuser på å inkludere friske frukt og grønnsaker, fullkorn og sunne proteinkilder i kostholdet ditt. Unngå prosessert mat og begrens inntaket av sukker og mettet fett. Husk også å drikke nok vann for å holde deg hydrert gjennom dagen.

Intermittent Fasting (IF):

En annen tilnærming som kan være nyttig for kvinnehelsen er Intermittent Fasting (IF). IF innebærer å begrense spisevinduet ditt til en bestemt tidsperiode på dagen, for eksempel å spise bare i løpet av 8 timer og faste i 16 timer. Dette kan bidra til å regulere blodsukkernivået, øke fettforbrenningen og forbedre insulinfølsomheten.Det er viktig å merke seg at IF ikke passer for alle, spesielt for kvinner som er gravide, ammende eller har spiseforstyrrelser. Det er alltid lurt å konsultere en helsepersonell før du starter med IF eller noen annen diettendring.

Helse på cellenivå har vert en av mine viktigste gullnøkler !

Viktigheten av omega-3/omega-6 balanse:

En annen viktig faktor for kvinnehelsen er å opprettholde en balanse mellom omega-3 og omega-6 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer finnes hovedsakelig i fet fisk som laks, sardiner og makrell, samt i nøtter og frø som chiafrø og valnøtter. Disse fettsyrene har vist seg å ha en rekke helsefordeler, inkludert redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, bedre hjernefunksjon og redusert betennelse i kroppen.

På den annen side finnes omega-6 fettsyrer i matvarer som vegetabilske oljer, nøtter og frø. Mens omega-6 fettsyrer også er viktige for kroppen, kan et ubalansert forhold mellom omega-3 og omega-6 fettsyrer føre til betennelse og økt risiko for visse sykdommer.

 For å opprettholde en sunn omega-3/omega-6 balanse, er det viktig å inkludere matvarer rike på omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt og begrense inntaket av matvarer som er høye i omega-6 fettsyrer. Dette kan oppnås ved å spise fet fisk minst to ganger i uken, inkludere nøtter og frø i kostholdet ditt, og begrense bruken av vegetabilske oljer som solsikkeolje og maisolje.

 

2. Plei sinnet ditt:

Mental helse er like viktig som fysisk helse, og det er viktig å ta vare på sinnet ditt.            Finn tid til å slappe av og gjøre ting som gir deg glede og avslapning. Dette kan være alt fra å lese en god bok, meditere, lytte til beroligende musikk eller til og med ta et varmt bad. Finn ut hva som fungerer best for deg og gjør det til en prioritet i hverdagen din.

I tillegg til avslapning, er det også viktig å være bevisst på tankene dine. Dine indre dialoger med deg selv. Prøv å fokusere på positive tanker og unngå negativ selvsnakk. Øv deg på å være takknemlig og sette pris på og også skape de små magiske øyeblikkene i livet. Dette kan bidra til å forbedre humøret ditt og gi deg en følelse av indre ro.

 

3. Nær sjelen din:

For å oppnå total velvære, er det viktig å også ta vare på sjelen din. Finn tid til å gjøre ting som gir deg glede og gir deg en følelse av mening. Dette kan være alt fra å utforske kreativiteten din gjennom kunst eller musikk, til å delta i frivillig arbeid eller hjelpe andre på en eller annen måte. Å gi tilbake til samfunnet kan være en utrolig givende opplevelse og bidra til å styrke sjelen din.

I tillegg til dette, kan det også være nyttig å utforske ulike former for åndelighet eller åndelig praksis. Dette kan være alt fra yoga og meditasjon til å delta i religiøse seremonier eller ritualer. Finn ut hva som resonnerer med deg og utforsk det videre.

Konklusjon:

Oktober er en flott tid å reflektere hvor er du , hvor vil du , en fin tid til å sette fokus på hele deg og din kvinnehelsen på alle nivåer - kropp, sinn og sjel.

Vi har 3 måneder igjen av 2023, kanskje vil du bli med meg 12 dager til Brasil 30.11-11.12? Det blir en magisk og eksotisk reise for kropp-sjel og sinn , maks 18 kvinner. Hva sier du? 

Oktober gave: 14 dager gratis til å sjekke inn og aktivere din kropp

Vil du trene og teste ut 14 dager mitt digitale univers og treningsapp? 

Ja , jeg er kvinne som vil og tester gjerne!

Close

Ta kontakt