Om meg PT og livsstilscoach Blogg Podkast Mine produkt Livsstilsportal Kontakt LOGG INN I PORTALEN Logg inn

7 TIPS TIL Å VINNE DAGEN & OVERVINNE DØRSTOKKMILA

Kom hverdagen litt brått på nå? Var overgang fra sommerferie til hverdag litt tung?

KJEMPER DU MED DØRSTOKK MILA? SKAL VI OVERVINNE DEN SAMMEN?

DETTE ER FOR DEG SOM VIL KOMME I GANG MED DAGLIG TRENING ETTER DENNE MAGISKE SOMMEREN & FERIEN VI ALLE SIKKERT HAR HATT:) 

Når hverdagen slår inn etter ferien, kan det være fristende å gi seg hen til sofakos og Netflix med nye serier etter jobb eller skole. Vipps er det midnatt og du er like sliten dagen etter... hvem har vel ikke denne erfaringen?

Heldigvis er det rutiner og ting du kan gjøre slik at du fortsatt kan få med deg en episode eller tre av favorittserien din men da med mye mer energi, bedre samvittighet og et mer stabilt og lettere humør innabords.

Hvordan da ,tenker du nå? Ved å innarbeide et 6 stjernes morgenrituale, komme seg ut i frisk luft før du kollapser på sofaen, slik gir du kropp og topp et godt energipåfyll til å takle hverdagen din bedre. Når du er sliten og motivasjonen er på bånn skriker mr.sofa etter den flotte rumpa di, ja da kan det imidlertid virke umulig å karre seg over dørstokkmila for å trene - bevege seg eller ta en tur i frisk luft- selv om du vet så godt at det er det du trenger og som gjør deg bedre! TRENING ER MEDISIN!

Mine beste 7 tips til å overkomme dørstokkmila & vinne den magiske hverdagen…

1. Start dagen med ditt eget 6 stjernes morgenrituale, her er mitt:) 

  1. Ligg med beina høgt - fokuser på pusten og takknemlighet (roer ned nervesystemet - gleder og gir en god mental start på dagen)
  2.  2 glass vann m/sitron-ingefær ( gjerne en grønn juice - agurk-kruspersille - sitron -ingefær) 
  3. Stå foran speilet og smil til deg selv i 30 sekund mens du tar tåhev 
  4. Morgen trening -utfør en 1-30 min økt som vekker kropp og topp (1-2 øvelser gjør også susen)
  5. Drivstoff for kropp og topp! Lag deg en  super smoothie med  protein- fiber - frukt/grønnsaker og omega 3 
  6. Nyt en stille stund -gå over dagsplan/ukeplan/to do samtidig som du kanskje nyter din første kaffe /cappuchino før du går ut døren

2.Lag en fast avtale 
En gang i uka VIL du ha en fast avtale med en venninne/datter /mor eller nabo for å gjøre noe kjekt sammen , trene , male - kokkelere eller  gå en tur sammen! Jeg har f.eks hver tirsdag ettermiddag med mitt barnebarn, hvor vi danser, turner og tumler rundt noen timer sammen:) Onsdag eller torsdag -veninne treff med tur eller sykkel...

3.Gå til butikken med en god ryggsekk .

Om du ikke skal gjøre en skikkelig storhandel, klarer du å fylle en ryggsekk med de tingene du skal ha;  dropp å ta bilen –nyt magien med en frisk « gående» eller syklende  shoppingtur til matbutikken!  På vei hjem, kan du for eksempel legge inn litt styrketrening nå som sekken er fylt opp med gode varer. Kanskje du kan kjøre 10  knebøy + 10 utfall etter at det har gått 15-10 minutter? Alle monner drar!

4.Ta på deg gode treningsklær rett etter jobb/skole.
Skift til treningsklær med en gang du kommer hjem fra jobb! Etter påkledningen er jo halve jobben gjort, da gjenstår det kun å logge deg på din digitale treningsplattform , eller knyte på seg skoa og komme seg ut i frisk luft eller til ditt treningssenter.Men er det slik at du ofte mangler energi? Husk at bevegelse/trening  gir energi -den kommer etter hvert som du beveger deg; men et godt tips er å sette på musikken du digger  mens du skifter for å gire deg skikkelig godt opp! Gjør man det samme -får man det samme :) Ofte går man den samme ruten … så jeg oppfordrer deg til å gå en ny rute i nærområdet  for å gjøre turen litt mer spennende.

5.Lytt til en digg podcast-episode/et album/en lydbok som du har gleda deg til.
Om du har en lydbok eller en podcast-episode som du har sett fram til å smøre øregangene dine med, vent med å sette den på til du er ute av døra! Slik kombinerer du aktivitet med din form for ei digg "tur-gulrot". Velg selv om du kun skal høre én eller flere episoder. Kanskje er det så spennende å høre på, at turen blir lenger enn antatt!

6. Early Bird - start 1 time tidligere for å vinne dagen -
Å ta de gode valgene tidlig - trene og komme seg ut i frisk luft før fuglene fiser gjør at du slipper å overkomme dørstokkmila etter jobb og middag (om du ikke ønsker deg en ekstra kveldstur da!). Viljestyrken er ofte høyest tidlig på dagen, så det å legge turen til morgenen, gjør at man nesten ikke rekker å tenke før man har kommet seg ut. Vipps, så er du ferdig med dagens aktivitet før alle andre gjøremål! Det er også noe helt magisk ved det å stå opp tidlig , gjennomføre et godt morgenrituale - trene og ta seg en morgentur -gjerne  til fuglekvitter...

7. PICNICK I DET FRI!  
Inviter kjæreste -venner, familie  eller bare deg selv til utemagi og spis lunsj -middag eller kvelds ute i det fri! Ta med deg det du trenger eller gjør maten klar hjemme, og legg ut på magisk tur til et fint sted der du bor. Jeg har en «picknick ryggsekk»  med 4 tallerken - 4 vinglas - 4 sett bestikk og en søt liten duk.. det å lage hverdags magi med picknik inne eller ute gjør livet så godt å leve . Husk å ta med deg sitte underlag -nok klær slik at du ikke fryser og kan være ute så lenge du nyter og kjenner på livsgleden eller endorfinene

 

 Ja nå er jeg spent ... var det noen gode tips du vil teste ut?

Tagg meg gjerne på @christinkalve, skriv til meg hva du synes , om du tester og hvordan det går:) 

Sharing is caring!

 

Energi - Kraft og kjærleik

Christin 

Close

Ta kontakt