Om meg PT og livsstilscoach Blogg Podkast Mine produkt Livsstilsportal Kontakt LOGG INN I MEDLEMSPORTALEN Logg inn

5 HEMLIGHETER

5hemligheter Jun 19, 2024
 

5 HEMLIGHETER

Klar og kraftfull i en kropp med indre ro og ytre styrke**

---

I dag har jeg hatt en såååå deilig start som gav meg overskudd og kreativitet til å sende deg denne e-posten før jeg drar til Bergen på et spennende møte.

Kl. 09.00 kom vakre Elisabeth som driver Elie Verksted - Stords beste blomsterbutikk. Hun kom med noen nydelige blomster fra egen hage som duftet honning. Vi drakk en Mr. Green og trente variert og smart i 45 minutter med pust, yoga, styrke og selvsagt aromatisk avspenning til slutt. For en herlig start – er det rart jeg kaller det for MORGENMAGI? :)

 

10.15 hadde jeg business-møte med Trine Grung og PT Lena fra Mo i Rana. 

Det å heie og bygge hverandre opp er bare så ubeskrivelig godt. Du vet sikkert at selv om vi tilbyr og jobber med det samme, er det PLASS til oss alle, helt uten misunnelse. Jeg gleder meg sååå til reisen videre med disse to og mange flere unike partnere.

Vi lever i en svært utfordrende tid hvor verden er på mange måter blitt  "GAL", og det er så mange av oss sliter med psykiske og fysiske plager, inflammasjoner og overvekt.   Det er også mange som virkelig gjør store livsendringer på ulike plan.           

Jeg har vært der selv, nede i mørket , full av skam, angst,lite søvn ,  trøstespising og fortvilelse – jeg vet virkelig hvor utfordrende det kan være. PÅ utsiden ser vi fine ut, men innsiden herjer det "

Jeg "durte" på som en Duracell, var i hamsterhjulet i alt for mange år – var overhodet ikke til stede i meg selv eller for andre. Kroppen og livet kollapset flere ganger, men den siste ble den store WAKEUP-CALLEN.

Jeg har VIRKELIG funnet en vei ut av dette,med god hjelp av flere. Ja jeg har gått til psykiater, coacher , mastermind grupper  og jeg vil gjerne dele noen av mine gullnøkler med deg i dag.

Her er mine fem hemmeligheter som har forvandlet livet mitt de siste årene.

Disse stegene har gitt meg mer FRIHET, BEDRE HELSE,INDRE RO, STERKERE LIVSKRAFT og mer SELVINSIKT OG EGENKJÆRLIGHT. 

Nå formes jeg i en sterkere og bevegelig  kropp med indre ro mot livsmisjonen min.

Jeg håper de kan INSPIRERE DEG OG gjøre NOE GODT for deg.

**Hvorfor?**

Å finne frihet, livskraft og selvkjærlighet er essensielt for et tilfredsstillende og harmonisk liv. Gjennom min reise har jeg lært at ved å møte våre indre utfordringer og pleie kroppen vår, kan vi oppnå en tilstand av velvære og glede som overgår alt annet. Det er på tide å legge bort skammen, UNNSKYLDNINGENE og omfavne vår egen styrke og skjønnhet.

**Hvordan?**

**1. Tørre å erkjenne - skrelle lagene inn til kjernen - gi slipp på fortiden.

Leve fremfor å overleve**

Da jeg søkte hjelp i 30-årene, gav legen meg lykkepillen! Fremfor å finne årsaken behandler de symptomene. Jeg byttet lege og ble utredet, diagnosen ble ADHD. Men hadde jeg vært ærlig og fortalt om hva som skjedde da jeg var 12-13 år, hadde det kanskje også stått PTS.

Det første steget er kanskje det vanskeligste: å erkjenne og møte frykten, skammen, nederlagene og skuffelsene vi har båret på. I åresvis har mange bært på en skam uten grunn- de var offer.Kroppen har lagret traumer og skuffelser. Det krever mot å konfrontere disse følelsene, men det er helt nødvendig å tilgi, gi slipp og ha aksept for å komme videre. Aldri før har jeg tilbrakt så mye tid alene som i de siste to årene. For meg var dette en prosess med å stå opp for meg selv, min egen verdi, gi slipp på skammen for overgrep (fortelle mine foreldre), si unnskyld og akseptere mine egne feil og åpne opp for mine sårbarheter, og innse at hverken de, andre folks meninger og stygge tunger, eller det å legge ned mitt livsverk definerer meg.

**Hvordan starte?**
- **Skriv dagbok:** Dette hjelper deg å identifisere og bearbeide følelser.
- **Snakk med noen du stoler på:** Å dele byrdene kan gjøre dem lettere å bære.
- **Praktiser selvtilgivelse:** Si høyt til deg selv at du tilgir deg selv for tidligere feil og traumer.

**2. Gi kroppen og deg selv egenkjærlighet:**

Å lære å sette pris på kroppen vår og gi den den omsorgen den fortjener er avgjørende. Egenkjærlighet er fundamentet for velvære. Jeg begynte med små ting: daglig morgenrutine og egenpleie, positive bekreftelser og å lytte til hva kroppen min trengte. Det handler om å bygge et forhold til seg selv basert på respekt og kjærlighet. Tenk, kroppen skal være med deg resten av livet. De fleste bruker tusenvis av kroner hver måned på bil, hus, utekvelder, ting og tang. Men å fylle kroppen med kjærlighet og drivstoff som gjør at den kvitter seg med inflammasjon og diverse vondter er ofte ikke prioritert.

**Hvordan starte?**
- **Begynn med en morgenrutine:** Start dagen med refleksjon, pusteøvelser og positive bekreftelser.
- **Investér i helsen din:** Vurder kosttilskudd som omega-3 med høyt innhold av EPA og DHA, og prioritér sunn mat.
- **Lytt til kroppen din:** Skriv ned hvordan kroppen din responderer i ulike situasjoner, og gjør justeringer basert på dette.

**3. Fri til å leve i tråd med dine verdier:**

Det tredje steget er å leve et liv som er tro mot dine verdier og møte dine behov på en autentisk måte. Dette skaper harmoni og tilfredshet. Jeg har i store deler av livet følt at jeg ikke passer inn og måtte identifisere hva som virkelig betydde noe for meg og justere livet mitt og de jeg var med deretter, noe som førte til en dyp følelse av tilfredshet og formål. De fleste lever i en frekvens som er å overleve fremfor å leve - det er ikke for meg. Jeg skrev ned mine verdier og gjorde dem synlige og tydelige.

Hva med deg, kan du på stående fot nå si dine 5 kjerneverdier?

"VERDI"-sola mi er en påminnelse til meg selv om å leve i tråd med mine verdier: Helhetlig helse, familie og venner, frihet (økonomisk, sted, jobb, venner, kjærlighet), kreativitet, empati (gi tilbake).

**Hvordan starte?**
- **Identifisér dine kjerneverdier:Bruk tid på å reflektere over hva som virkelig betyr noe for deg.
- **Skap synlighet:** Lag en visuell påminnelse, som en "verdi-sol", for å holde fokus på dine verdier.Tegn nå en sol og mellom solstrålene skriv dem ned innimellom "solstrålende"
- **Justér livet ditt:** Gjør nødvendige endringer i livsstil og relasjoner for å leve i tråd med verdiene dine.

**4. Leve og møte dine behov på en autentisk måte:**

Lær å lytte til hva kroppen og sinnet ditt trenger, og handle i tråd med dette. Det gir deg en dypere forbindelse til deg selv. For meg innebar dette å jobbe med det jeg elsker, være meg selv, finne balansen mellom arbeid og hvile, og sørge for at jeg fikk nok søvn, næring og fysisk aktivitet - nå mye ute i naturen. Jeg måtte også lære å si nei og sette grenser når det var nødvendig. Jeg er tidsoptimist og et JA-menneske, og har hele livet blitt fortalt at jeg er litt MYE, at jeg må komme ned av den rosa skyen, få bakkekontakt og ikke tro jeg er noe. Ja, det såret meg mye før, men nå elsker jeg å være MYE og kreativ her oppe på min rosa sky, elsker å drømme, skape og leve. ALT ER MULIG, men hva VIL DU OG HVORFOR?

**Hvordan starte?**
- **Lag en behovsanalyse:** Skriv ned hva du trenger fysisk, mentalt og emosjonelt for å føle deg balansert.
- **Prioritér egenomsorg:** Sett av tid hver dag til aktiviteter som gir deg glede og energi.
- **Lær å si nei:** Øv på å sette grenser og si nei til ting som ikke tjener dine behov og verdier.

**5. Helse starter virkelig på cellenivå**

Dette var et vendepunkt for meg. Jeg trodde jeg var sunnheten selv og ikke trengte noe tilskudd, men heldigvis ble jeg overtalt og tok testen. Ja, jeg ble flau, men den ligger på bloggen - åpen for verden å se. Den viste en så stor ubalanse og inflammasjonen herjet. Jeg, med ADHD, angst og traumer, burde vite at både kroppen og hjernen min trenger rett dose omega-3 og opprettholde anbefalt balanse. Ved å lese forskningen, forstå testen min og justere kostholdet til anti-inflammatorisk i regnbuens farger begynte den store endringen. Hver morgen inkluderte jeg min dose etter min vekt med omega-3 balanseolje, som har høyt innhold av EPA og DHA. Sakte men sikkert opplevde jeg store gode endringer. Angsten slapp taket, søvnen stabiliserte seg, tarmhelsen ble en drøm, stresskiloene gav slipp og den indre roen tok plass. Om du sammenlingner de ulike omega 3 oljene er det virkelig stor forskjell på innholdet av epa -dha 

**Hvordan starte?**
- **Ta en balanse-test:** Finn ut hvordan din omega 6/3-balanse ser ut.
- **Justér kostholdet:** Innfør mat med høyt innhold av omega-3 og spis i regnbuens farger for å redusere inflammasjon.
- **Inkluder kosttilskudd:** Ta daglige tilskudd av omega-3 med høyt innhold av EPA og DHA for å støtte din helse på cellenivå.

Gjennom disse stegene har jeg funnet veien til en sterk, bevegelig kropp, super tarmhelse og livsglade øyne som glitrer igjen. Alderen er ingen hindring for å bli den ærlige og beste versjonen av deg selv. Spørsmålet er ditt hvorfor og hva du VIL i dette livet. Men uten den beste helsen, vil du heller ikke ha det beste livet, tenker jeg. Denne reisen har gitt meg frihet til endelig å tørre å være meg selv og leve et liv i mer harmoni med mine innerste verdier og behov. Det er virkelig den beste følelsen! Sammen er vi sterke - husk du er ikke alene! :)

✨ **Frihet, livskraft, lidenskap og selvkjærlighet i en kropp med indre ro og ytre styrke** ✨

---

Jeg håper disse stegene inspirerer deg til å starte din egen reise mot et liv fylt med frihet og glede. Nå nermer det seg sommerferie for mange, og jeg har noen event og reiser fra august til desember jeg vil dele med deg om det er av interesse? Send meg bare en epost til [email protected] 

Varm onsdag, og ønsker deg en god dag!

Med vennlig hilsen,
Christin Kalve

Close

Ta kontakt